Ledaren


  Var smart!
  Under dessa tidiga sommardagar ser vi med optimism fram emot den gröna årstiden med fräscha grönsaker och soliga friluftsaktiviteter.

  Efter ett givande och trevligt årsmöte (se referat) har vi i styrelsen tagit upp utmaningen att vidareutveckla vårt folkhälsoarbete. Vi hjälper de unga i skolor och i idrottsrörelsen bort från snuset och vi hjälper skolkökspersonalen att utveckla det gröna konceptet i kampen mot barn- och ungdomsfetman.

  Vi engagerar oss i Korpen med skoldiplomering och i Frisam med utvecklingen av fysisk aktivitet på recept (FaR) runt om i landet.

  Vi har även antagit utmaningen att stötta och utveckla den alternativa/komplementära medicinens roll inom konventionell hälso- och sjukvård, trots hårt motstånd från Socialstyrelsen och många skolmedicinare. En del av detta kan du läsa om i denna Vegetar och på våra sidor i Hälsa eller på våra hemsidor.

  Kom ihåg att nässlor, maskros och andra vilda växter är nyttiga och goda och i höst väntar blåbär, lingon och hjortron på dig ute i markerna. I år bör du bara köpa svensk frukt eller KRAV-märkt för att slippa ett äpple som legat ett år på grund av “smartfresh-metoden”.

  Var smart och låt inte lura dig av detta lurendrejeri!

  Vi är även ditt stöd när det gäller kampen mot GMO och allt manipulerande av vår mat.

  Vi önskar dig en riktigt aktiv, trevlig och skön sommar med friluftsliv och mycket grönt på tallriken!

  Varma sommarhälsningar
  HENRIK SUNDSTRÖM SVF
  KURT SVEDROS RHFTillbaka upp...

Copyright © SVF. All rights reserved.