Storköksrecept
|
Boktips! "Vegetarisk mat för storhushåll" - Keld Hylding ICA-förlaget (ISBN 91-534-1157-9) av Ann-Charlotte Nilsson Vegoria |
Låt alla smaka vegetariskt den 1 oktober. |
|
Kocktävlingen 2005 | |
Kocktävlingen 2004 | |
Kocktävlingen 2003 | |
Kocktävlingen 2002 | |
Kocktävlingen 2001 | |
Kocktävlingen 2000 | |
Kocktävlingen 1999 | |
Kocktävlingen 1998 | |
Kikärts- & couscoussallad (25 port) |
Recept av AnnaLisa Stenudd |
Dressing |
Recept av AnnaLisa Stenudd |
Handstampad vitkålssallad (25 port) |
Recept av AnnaLisa Stenudd |
Grönskslasagne med broccolistuvning & mandeltäcke (10 port) |
Recept av AnnaLisa Stenudd |
Broccolistuvning (10 port) |
Recept av AnnaLisa Stenudd |
Färgglad marinerad potatis & linssallad (10 port) |
Recept av AnnaLisa Stenudd |
Oliver & avoriorisotto (10 port) |
Recept av AnnaLisa Stenudd |
Kikärts- & couscoussallad (25 portioner) | Recept av AnnaLisa Stenudd |
9
dl kikärter, blötlagda, 3 lagerblad + 12 dl buljong 7,5 dl couscous + 8 dl vatten + 3 msk olja/smör 6 gula lökar 6 tsk olivolja 3 tsk paprikapulver 6 tsk pepparmix eller ital. mix 12 tomater eller 36 körsbärstomater 9 apelsiner |
|
Smaklig måltid! Tillbaka upp... |
|
Dressing | Recept av AnnaLisa Stenudd |
3 dl olivolja 1,5 dl äppelcidervinäger 3 dl apelsinjuice 3 pressade vitlöksklyftor 6 msk flytande honung örtsalt och svartpeppar efter smak |
|
Smaklig måltid! Tillbaka upp... |
|
Handstampad vitkålssallad (25 portioner) | Recept av AnnaLisa Stenudd |
3 l finstrimlad vitkål
handstampad 3 l grovrivna morötter 15 dl gurkstavar 3 knippor hackad persilja 6 pressade vitlöksklyftor 3 tsk italiensk salladskrydda 3 msk flytande honung örtsalt efter smak |
|
Smaklig måltid! Tillbaka upp... |
|
Grönsakslasagne med broccolistuvning & mandeltäcke (10-12 port) | Recept av AnnaLisa Stenudd |
30 st lasagneplattor
(utan ägg) 2 dl röda linser 5 dl vatten 800 gr morötter, slantade 250 gr lök, hackad 2 vitlöksklyftor, pressade 300 gr squash i halva skivor 200 gr champinjoner, skivade 2 msk olivolja 2 msk margarin 800 gr tomater, passerade 4 msk vegetabilisk buljongkrydda 2 tsk timjan, smulad 1 tsk svartpeppar Örtsalt efter smak |
|
Smaklig måltid! Tillbaka upp... |
|
Broccolistuvning | Recept av AnnaLisa Stenudd |
300 gr broccoli,
djupfryst 3 dl vatten 4 msk vetemjöl 6 dl mjölk (sojamjölk*) 100 gr riven parmesanost (riven naturell tofu)* 100 gr mandelspån |
|
Smaklig måltid! Tillbaka upp... |
|
Färgglad marinerad potatis & linssallad (10 port) | Recept av AnnaLisa Stenudd |
1200 gr ganska fast
potatis 2 tsk gurkmeja 3 dl små linser (svarta) 8 dl vatten 6 msk olivolja 2 msk äppelcidervinäger 2 tsk smulad timjan 2 krm ingefära 6 msk kapris 6 msk kaprisspad 1 strimlad purjolök 2 hackade rödlökar 2 små hackade röda paprikor 4 dl klippt persilja eventuellt lite vatten Havssalt och svartpeppar efter smak |
|
Smaklig måltid! Tillbaka upp... |
|
Oliver - avoriorisotto (10-12 portioner) | Recept av AnnaLisa Stenudd |
8 dl avorioris 2 dl finhackade gula lökar 2 tsk gurkmeja (drygt) 0.5 dl olivolja 2 liter kraftig grönsaksbuljong 10 st soltorkade tomater 2 dl hett vatten 2 dl färskriven parmesanost (riven tofu*) Dekorera med 10-15 gröna eller svarta oliver, dela dem gärna |
|
Smaklig måltid! Tillbaka upp... |
|
Copyright © SVF. All rights reserved. |