Vinnarrecept Bästa gröna skollunch | ||||||||
2006 | 2005 | 2004 | 2003 | 2002 | 2001 | 2000 | 1999 | 1998 |
Recept vinnare "Bästa gröna skollunch 1999" |
Gratinerad Milleniepytt (8 port) |
Bästa Gröna Skollunch 1999, 1:a pris Ann-Britt Engberg |
1 påse
kokta snäckmakaroner 500 gr 1 dl röda linser 2 st röda lökar 1 stor squash ca 400 g 1/2 påse fryst romanesco 200 g eller blomkål chilipeppar efter smak 2 msk olja 1 påse frysta quornbitar 300 g el.andra veg. färsbitar 2,5 dl matlagningsgrädde eller sojagrädde 2 tsk tomatpuré 3 msk vegetariskt buljongpulver i 2 dl vatten örtsalt efter smak |
1:a
pris Ann-Britt Engberg, Porsnässkolan, Piteå.
Gratinerad Milleniepytt med broccolisallad. Juryns motivering: |
|
|
Broccolisallad med dressing(8 port) |
Bästa Gröna Skollunch 1999, 1:a pris Ann-Britt Engberg |
4
broccolistånd ca 800 g, färska eller frysta 1/2 påse frysta majskorn 250 g 1 påse rostade solroskärnor 150 g
Dressing:
|
|
Mexikansk risratatouille (8 port) |
Bästa Gröna Skollunch 1999, Bela Löffler |
4 dl avorioris 2 burkar kidneybönor (ca 800 gr) 2 gula lökar 2 msk olivolja 2 vitlöksklyftor 2 röda paprikor 2 burkar (ca 800 gr) krossade tomater 4 tsk chilipulver hot tabasco efter smak 1-1,5 tsk salt 2 krm svartpeppar 1 dl hackad persilja |
3:e pris Bela Löffler, Bodals skolrestaurang, Lidingö |
|
|
Vegetarisk Paella (8 port) |
Bästa Gröna Skollunch 1999, Pelle Sjölund |
450 gr paprika
grön, gul och röd strimlad 250 skivade champinjoner 400 gr långkornigt ris 80 gr rapsolja 8 dl grönsaksbuljong salt svartpeppar grillkrydda 0,4 gr saffran 400 gr frysta gröna ärtor |
3:e pris Pelle Sjölund, Högsätra kök, Lidingö |
|
|
Copyright © SVF. All rights reserved.
Sidan senast uppdaterad den: 10 Februari, 2009
|