Ugnsbakade grönsaker
(25 portioner) |
Recept av Jeanette Karlsson |
2 stora zucchinin
5 morötter
6 persiljerot/palsternacka
2 små rödlökar
1 röd paprika
1 msk tai basilika
1 msk salt
1 msk rårörsocker
1 dl balsamvinäger
3 msk olivolja
0,5 dl solroskärnor |
- Skär grönsakerna i sneda bitar. Fräs dem i olivolja, salta
och sockra.
- Häll över balsamvinäger. Låt puttra i en minut. Slå över
i ugnsäker form.
- Grädda i 200 grader ca 1 timme.
- Rosta under tiden solroskärnorna och strö över före
servering.
- Tips för den som vill laga rätten laktovegetariskt:
De rostade grönsakerna kan kokas i grädde, 2 dl till 8 portioner. Eller alternativt
strö över 1.5 dl riven ost.
Smaklig måltid! Tillbaka upp...
|