Vinnarrecept Bästa gröna skollunch
2006 2005 2004 2003 2002 2001 2000 1999 1998
 
Recept vinnare
"Bästa gröna skollunch 2000"


Sallad på avocado, tomat & svarta linser (8 portioner) Recept av Jeanette Karlsson
6 tomater
250 g små svarta linser
1.5) tsk salt
2 citroner
2 msk persilja
1.5 msk olivolja
1 stor eller 2 små avocado
  • Koka linserna ca 15 -20 minuter
  • Tärna avocadon och tomaterna
  • Blanda linser, salt och persilja
  • Pressa saften ur citronerna och häll oljan över salladen
  • Blanda och servera.

Smaklig måltid!        Tillbaka upp...

 

Ugnsbakade grönsaker (25 portioner) Recept av Jeanette Karlsson
2 stora zucchinin
5 morötter
6 persiljerot/palsternacka
2 små rödlökar
1 röd paprika
1 msk tai basilika
1 msk salt
1 msk rårörsocker
1 dl balsamvinäger
3 msk olivolja
0,5 dl solroskärnor
  • Skär grönsakerna i sneda bitar. Fräs dem i olivolja, salta och sockra.
  • Häll över balsamvinäger. Låt puttra i en minut. Slå över i ugnsäker form.
  • Grädda i 200 grader ca 1 timme.
  • Rosta under tiden solroskärnorna och strö över före servering.
  • Tips för den som vill laga rätten laktovegetariskt:
    De rostade grönsakerna kan kokas i grädde, 2 dl till 8 portioner. Eller alternativt strö över 1.5 dl riven ost.

Smaklig måltid!        Tillbaka upp...

 

Rutade potatishalvor med olivolja (8 portioner) Recept av Jeanette Karlsson
2 kg potatis
< DL OLIVOLJA
2 tsk salt
  • Tvätta potatisen och halvera dem. "Kryssa" dem med kniv.
  • Lägg potatishalvorna på en olivoljesmord plåt. Pensla med olivolja och salta.
  • Ugnstek dem i 225 grader i ca 30 minuter

Smaklig måltid!        Tillbaka upp...

 

Foccaciabröd med basilika & persilja Recept av Jeanette Karlsson
25 gr jäst
5 dl ljummet vatten
1 msk salt
1 dl olivolja (0,5 dl i degen)
1 tsk socker
13-14 dl vetemjöl
  • Rör ut jästen i det fingervarma vattnet
  • Blanda i de torra ingredienseran och 0.5 dl olja, rör om väl och låt jäsa i 30 minuter i en övertäckt bunke
  • Knåda degen ordentligt och platta ut den på olivoljesmord plåt
  • Häll över resten av olivoljan
  • Tryck in olivoljan med fingrarna
  • Grädda i 250 gr 15-20 minuter

Smaklig måltid!        Tillbaka upp...

 



Vinnande recept från 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004 , 2005, 2006.


Tillbaka...

Copyright © SVF. All rights reserved.