Recept vinnare 2006
Tina Abzakh


Tomatsallad

8 st tomater
2 msk olivolja
1 dl solrosfrön
1 msk torkad mynta
1 hg smulad fetaost
2 finhackade röda lökar
1 msk vitvinsvinäger
lite citronsaft, riven lime plus lite vatten

Tärna tomaterna, blanda olja med vitvinsvinäger, mynta och lite salt.
Blanda tomaterna med solrosfrön och dressing. Toppa med fetaost, blanda ihop försiktigt och servera.

Till veganer: byt ut fetaosten mot tofu.


Rotselleri med bulgurrisotto 8 portioner

2 st gula lökar
0,5 kg bulgur
0,8liter vatten
2 msk örtbuljong 2 msk olivolja
400 g kidneybönor, på burk
2 dl skivade morötter
1 chilifrukt, finhackad
salt
peppar
8 skivor rotselleri, ca 1,5 cm tjocka

Fräs löken, paprika salt och peppar några minuter i olivolja i en kastrull. Tillsätt morötterna, bönorna och bulgurn. Rör om lite och häll buljongen över. Låt det koka på svag värme under lock till bulgurn mjuknar, ca 15 minuter.
Förväll rotselleriskivorna i en kastrull ca 5 minuter. Häll sedan av vattnet och stek skivorna i olja med salt, peppar och lite curry med honung.
Garnera med persilja.


Buffébröd

2 dl solrosfrön
50 g jäst
1 kg vetemjöl
1 dl olivolja
6 dl vatten
Salt
Socker
Fyllning: fetaost, grön olivpasta, basilika och sesamfrö.

Smula jästen med lite vatten. Tillsätt socker, salt, olja, sesamfrö, tillsätt vetemjöl och knåda till en deg. Låt den vila en halvtimme. Tag upp degen på mjölat bord och dela den i två bitar. Kavla ut degen lite och bred på olivpasta, smula över fetaosten.
Grädda 200° i mitten av ugnen ca 10 minuter





Vinnande recept från 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004 , 2005 , 2006.




Copyright © SVF. All rights reserved.